Το έργο στεγάζεται σε χώρους συνολικής έκτασης περί των 1.600τ.μ.. Βασική πρόθεση σχεδιασμού του κτιρίου είναι η τυπολογική διαφοροποίησή του από το «κλασικό» βιομηχανικό κτίριο – εργοστάσιο.
Στόχος είναι να γεφυρώσει την ακαδημαϊκή γνώση με τις ανάγκες της βιομηχανικής παραγωγής και να παραχθούν έτσι καινοτόμα προϊόντα με βάση τη Μαστίχα Χίου.
Η «καρδιά» του κτιρίου, ο μηχανολογικός του εξοπλισμός οργανώνεται και τοποθετείται σε σαφώς ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με τις εκάστοτε προδιαγραφές λειτουργίας του. Για την οπτική απόκρυψη και την αποφυγή της άναρχης επέκτασής του στον περιβάλλοντα χώρο – ακάλυπτο, κατασκευάστηκε ενδιάμεσος όροφος, στα πρότυπα του παλιού «μηχανολογικού ορόφου», όπου τοποθετούνται μηχανήματα και κλιματιστικές μονάδες και αποκρύπτονται οπτικά.
Το κτίριο εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα, με διαφορετικές χρήσεις στο καθένα που μεταφράζονται σε αντίστοιχες οριζόντιες ζώνες στην όψη του:
Το έργο είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας της ECG EGERSIS group και της εταιρίας ptb, τόσο στο τομέα της μελέτης όσο και της κατασκευής.
ΚΕΜ : Κέντρο Ερευνάς Μαστίχας
Η/Μ μελέτες έργου, Σχεδιασμός Κάθαρων χωρών , Κατασκευή έργου
Καλλιμασία, Χίος