Τετάρτη, Οκτώβριος 28, 2020

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον τουρισμό, το Ν.4276/ 2014 (ΦΕΚ Α’ 156), απλουστεύτηκε και επιταχύνθηκε σημαντικά η διαδικασία αδειοδότησης των τουριστικών και μη καταλυμάτων. Η έκδοση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας συνοδεύεται από μια παράλληλη διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικού Κατάταξης.

Κατά οριζόμενα απο το νόμο η διαδικασία έκδοσης του Πιστοποιητικού Κατάταξης είναι η εξής :

Σύμφωνα με τον Ν.4276/ 2014, τα Ειδικά Σήματα Λειτουργίας (ΕΣΛ) Ξενοδοχείων--Ενοικιαζόμενα Δωμάτια & Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα (ΕΔΕΔ) - Camping που έχουν εκδοθεί με βάση το ισχύον μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας νέας Νομοθεσίας, παύουν αυτοδίκαια να ισχύουν την 31.12.2017. Μέχρι την ημερομηνία αυτή, όλα τα Ξενοδοχεία υποχρεούνται να διαθέτουν Πιστοποιητικό Κατάταξης σύμφωνα με τις νέες διατάξεις.

Έτσι κάθε τουριστικό κατάλυμα αναλόγως με το τύπο του, Ξενοδοχείο-Ενοικιαζόμενα Δωμάτια & Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα (ΕΔΕΔ) - Camping , κατατάσσεται σε μία από τις κατηγορίες που αναφέρει το ανάλογο ΦΕΚ κατάταξης, εφόσον πληροί τις υποχρεωτικές προδιαγραφές και συγκεντρώνει τον ελάχιστο αριθμό μορίων που απαιτείται για την κατάταξη στην όποια κατηγορία, βάσει επιλεγόμενων από την επιχείρηση προαιρετικών βαθμολογούμενων κριτηρίων.


ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΛ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Συμπληρώνοντας τα παρακάτω στοιχεία θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία πιστοποίησης


Αρμόδιος φορέας για την κατάταξη των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων είναι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) το οποίο εκδίδει το οικείο Πιστοποιητικό Κατάταξης ύστερα από αίτηση της επιχείρησης η οποία υποβάλλεται το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία υποβολής αίτησης χορήγησης ΕΣΛ στην αρμόδια υπηρεσία τουρισμού.

Το ΞΕΕ εντός πενήντα (50) ημερών από την υποβολή της αίτησης για την κατάταξη του τουριστικού καταλύματος εκδίδει πιστοποιητικό κατάταξης του καταλύματος σε κατηγορία αστέρων ή κλειδιών αντίστοιχα. Το πιστοποιητικό κατατίθεται στην αρμόδια υπηρεσία τουρισμού το αργότερο εντός είκοσι (20) ημερών από την έκδοσή του αλλιώς το ΕΣΛ ανακαλείταιι. Το πιστοποιητικό κατάταξης έχει διάρκεια πέντε (5) έτη.

Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της υπ’ αριθμ. 219/2015 απόφασης του Υπουργού Τουρισμού (ΦΕΚ Β 14), το Ξ.Ε.Ε. εκδίδει το κατά τα άνω πιστοποιητικό κατάταξης βάσει τεχνικής έκθεσης και βεβαίωσης συνδρομής των προϋποθέσεων κατάταξης που συντάσσεται από φορείς διαπιστευμένους από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) για τη διενέργεια ελέγχων και επιθεωρήσεων για την κατάταξη ξενοδοχείων και ΕΕΔΔ σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών αντίστοιχα.

Óπως εμφανίζεται και στο παρακάτω διάγραμμα ροής η όλη διαδικασία της έκδοσης πιστοποιητικού κατάταξης, μπορεί να διαρκέσει εως 80 ημερολογιακής μέρες ήτοι σχεδόν τρείς μήνες. Στο χρόνο αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος ο χρόνος που απαιτείται για να μπορέσει η όποια μονάδα να ετοιμαστεί για την έκδοση του Πιστοποιητικού Κατάταξης.
Διαδικασία Κατάταξης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

MAILING LIST

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ECG EGERSIS group
Μελετητική Κατασκευαστική Εμπορική
Ελ. Βενιζέλου 337, Καλλιθέα
Αθήνα Ελλάδα Τ.Κ 17237
Τ: 2107770062 F: 2107770072
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. web: http://www.egersis.gr

Scroll to Top