Παρασκευή, Νοέμβριος 27, 2020
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016 19:00

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

  Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον τουρισμό, το Ν.4276/ 2014 (ΦΕΚ Α’ 156), απλουστεύτηκε και επιταχύνθηκε σημαντικά η διαδικασία αδειοδότησης των τουριστικών και μη καταλυμάτων. Τα κύρια χαρακτηριστικά του νόμου είναι :

  ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΕΣΛ)

  ΕΣΛ

  Με το νέο πλαίσιο ορίζεται εκ νέου η διαδικασία χορήγησης Ε.Σ.Λ. σε ξενοδοχεία, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων - διαμερισμάτων. Βασικός στόχος της παρούσας διάταξης είναι η απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης Ε.Σ.Λ.

  Για τον σκοπό αυτό τροποποιήθηκε το παλαιό νομικό πλαίσιο ώστε να εκφρασθεί η εμπιστοσύνη στον πολίτη από το κράτος, να διευκολυνθεί ο επιχειρηματίας και να διασφαλιστεί η προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Η αρμοδιότητα της έκδοσης του ΕΣΛ παραμένει στο Υπουργείου Τουρισμού.

   

  Το ΕΣΛ είναι αόριστης διάρκειας παρα όλα αυτά όλα τα ΕΣΛ που έχουν εκδοθεί με το προηγούμενο καθεστώς κατάταξης παύουν να αυτοδίκαια να ισχύουν την 31.12.2017. Μέχρι την ημερομηνία αυτή τα καταλύματα υποχρεούνται να διαθέτουν πιστοποιητικό κατάταξης.

   

  ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

  Στο νέο πλαίσιο εισάγεται η έννοια της κατάταξη των καταλυμάτων ( σε αστέρια, κλειδιά), η οποία διαχωρίζεται και αυτονομείται ως διαδικασία, καθώς με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο ηταν συνδεμένη με την έκδοση του ΕΣΛ.

  Αρμοδιο φορέας για την έκδοση του ΠΙΣΤΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ είναι το Ξ.Ε.Ε Η κατάταξη των καταλυμάτων γίνεται μέσω τήρησης των υποχρεωτικών κριτήριων για κάθε κατηγορία τουριστικών καταλύματος τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και των προαιρετικών βαθμολογούμενων κριτήριων.

  Για κάθε την κατάταξη σε μία κατηγορία απαιτείται ένας ελάχιστος αριθμός μορίων βάσει προαιρετικών βαθμολογούμενων πχ για την καταταξη των ξενοδοχείων.

  Το πιστοποιητικό κατάταξης έχει διάρκεια πέντε (5) έτη. Μετά τη λήξη της πενταετίας από την κατάταξη των τουριστικών ή μη καταλυμάτων σε κατηγορίες οι επιχειρηματίες υποχρεούνται να υποβάλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τουρισμού πιστοποιητικό ανανέωσης της κατάταξής τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές, διαφορετικά ανακαλείται το ΕΣΛ και διακόπτεται η λειτουργία τους.


  ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΛ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

  Συμπληρώνοντας τα παρακάτω στοιχεία θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία πιστοποίησης


  Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ »

  MAILING LIST

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ECG EGERSIS group
  Μελετητική Κατασκευαστική Εμπορική
  Ελ. Βενιζέλου 337, Καλλιθέα
  Αθήνα Ελλάδα Τ.Κ 17237
  Τ: 2107770062 F: 2107770072
  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. web: http://www.egersis.gr

  Scroll to Top