ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ

Τετάρτη, Οκτώβριος 28, 2020

ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Η ECG EGERSIS group στα πλαίσια των υπηρεσιών του τεχνικού συμβούλου σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, επαγγελματικά εργαστήρια δραστηριοποιούνται στο τομέα της μεταποίησης προσϕέρει τις εξης υπηρεσίες :

  • Άδεια Εγκατάστασης & Λειτουργίας μονάδας
  • Ανανέωση άδειας Λειτουργίας υφιστάμενης μονάδας
  • Άδεια Επέκτασης υφιστάμενης μονάδας
  • Άδεια Εκσυχρονισμού υφιστάμενης μονάδας
Κατα την εκπόνηση των παραπάνω αδειών η ECG EGERSIS group αναλαμβάνει την πλήρη σύνταξη του φακέλου της αδείας, την καταγραφή των μηχανημάτων και τέλος την διεκπεραίωση στην αδειοδοτούσα αρχή.
<


ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Αδεια Ιδρυσης & ΛειτουργιαςΓια την Εγκατάσταση (Ίδρυση) και Λειτουργία βιομηχανικών & βιοτεχνικών μονάδων απαιτείται έκδοση Άδειας Εγκατάστασης & Λειτουργίας, Ν-3982/11 (ΦΕΚ-143/Α/11). Ως Εγκατάσταση είναι η τοποθέτηση για πρώτη ϕορά του μηχανολογικού εξοπλισμού σε συγκεκριμένη θέση για άσκηση συγκεκριμένης δραστηριότητας. Ως Λειτουργία είναι η ενεργοποίση του εγκατασταθέντος μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι εκδιδόμενες αποφάσεις για χορήγηση αδειών εγκατάστασης περιέχουν όρους ή και περιορισμούς και επιβάλλουν στην επιχείριση την πραγματοποίηση ειδικών έργων, όπου απαιτείται για την επίτευξη στο μέγιστο δυνατό βαθμό του συγκερασμού της παραγωγικής δραστηριότητας με την προστασία του περιβάλλοντος. Οι φορείς των εγκαταστάσεων υποχρεούνται κατά τη λειτουργία τους στην απαρέγκλιτη τήρηση των παραπάνω όρων και περιορισμών.

Σκοπός της άδειας εγκατάστασης και σε συνέχεια της άδειας λειτουργίας είναι η εξέταση των συνθηκών εγκατάστασης και λειτουργίας της δραστηριότητας και η κατάρτιση αντίστοιχων τεχνικών όρων, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται, για την προστασία των εργαζομένων, των περιοίκων, του κοινού και του περιβάλλοντος, από κάθε κίνδυνο βλάβης της υγείας ή ενόχλησης ή ρύπανσης, που μπορεί να προκληθεί από τη λειτουργία της εν λόγω εγκατάστασης ή από τη διάθεση στην αγορά των προϊόντων που ενδεχομένως παράγονται σε αυτήν.

Για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στις βιομηχανικών - βιοτεχνικών δραστηριοτήτων, απαιτείται, μέσα στο χρονικό διάστημα ισχύος της άδειας εγκατάστασης, αναλόγως με τον την κατηγορία όχλησης της επιχείρισης - χαμηλής, μέσης, υψηλής - να υποβληθεί η σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τις αντίστοιχες μελέτες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά παρουσιάζονται στην Απόϕ-483/35/Φ15/17-1-12.

ΑΔΕΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας μιας μονάδας μπορεί να απαιτηθεί η ανανέωση της Αδείας Λειτουργίας είτε λόγω επαύξησης είτε λόγω εκσυγχρονισμού συνεπώς απαιτείται Άδεια Επέκτασης ή Άδεια Εκσυγχρονισμού. Ως επέκταση δραστηριότητας νοείται κάθε επαύξηση, μετά την αρχική εγκατάσταση και λειτουργία της δραστηριότητας, της εγκατεστημένης ισχύος του μηχανολογικού εξοπλισμού ή προσθήκη κτιριακών εγκαταστάσεων ή αλλαγή ή συμπλήρωση της δραστηριότητας, που πραγματοποιείται μέσα στο γήπεδο όπου λειτουργεί η εγκατάσταση ή σε όμορό του. Όταν πρόκειται για αποθήκες του Αρθ-17 παρ. 4 του Ν.3982/11, επέκταση θεωρείται η αύξηση της αποθηκευτικής τους ικανότητας με οποιονδήποτε τρόπο. Ενώ ως εκσυγχρονισμός δραστηριότητας νοείται η αντικατάσταση ή συμπλήρωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, των κτιριακών εγκαταστάσεων και η αλλαγή ή συμπλήρωση της δραστηριότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ »

MAILING LIST

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ECG EGERSIS group
Μελετητική Κατασκευαστική Εμπορική
Ελ. Βενιζέλου 337, Καλλιθέα
Αθήνα Ελλάδα Τ.Κ 17237
Τ: 2107770062 F: 2107770072
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. web: http://www.egersis.gr

Scroll to Top