Κυριακή, Σεπτέμβριος 22, 2019

ΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Η μελέτη ενεργειακής απόδοσης απαιτείται στις εξής περιτώσεις :

  • Για την έκδοση οικοδομικής αδείας κάθε νεοαναγειρόμενου κτιρίου ή που ανακαινίζεται ριζικά με συνολική επιφάνεια άνω των πενήντα (50)τ.μ. για την οποία ο φάκελος υποβλήθηκε από την 1η Οκτωβρίου 2010 εκτός των εξαιρέσεων του Ν. 3661/2008 (άρθρο 11).
  • Για την έκδοση οικοδομικής αδείας και στην περίπτωση κτιρίων κατοικίας που προορίζονται για χρήση που δεν υπερβαίνει τους τέσσερις (4) μήνες (παραθεριστικές κατοικίες), για τα οποία ο φάκελος θα υποβληθεί μετά την δημοσίευση σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως του νόμου «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις».
  • Στην περίπτωση αναθεώρησης υφιστάμενης οικοδομικής αδείας για παράταση ισχύος και εφόσον δεν έχει γίνει καμία οικοδομική εργασία.
  • Στην περίπτωση προσθήκης καθ’ ύψος ή κατ’ επέκταση (άνω των 50 τ.μ.) και εφόσον η προσθήκη περιλαμβάνει χώρο ή χώρους που είναι λειτουργικά εξαρτώμενοι από το υφιστάμενο κτίριο.  Στην περίπτωση που η προσθήκη είναι λειτουργικά ανεξάρτητη από το υφιστάμενο κτίριο η Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης απαιτείται μόνο για την προσθήκη.
  • Στην περίπτωση εκτέλεσης εργασιών ανακαίνισης ενός κτιρίου, οι οποίες δεν εμπίπτουν στην έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας και για τις οποίες απαιτείται έκδοση νέας οικοδομικής αδείας εξετάζεται υποχρεωτικά και αιτιολογείται επαρκώς εάν εμπίπτει ή μη στην περίπτωση ριζικής ανακαίνισης.
  • Στην περίπτωση κτιρίου μεικτής χρήσης, και μάλιστα ο υπολογισμός της συνολικής κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και ο έλεγχος της τήρησης των ελαχίστων απαιτήσεων που τίθενται για αυτήν, γίνεται ξεχωριστά για κάθε τμήμα του κτιρίου που στεγάζει διαφορετική χρήση.
  • Σε κάθε περίπτωση αλλαγής χρήσης του κτιρίου στο σύνολό του ανεξάρτητα από το αν η οικοδομική του άδεια εκδόθηκε πριν ή μετά την έναρξη ισχύος του ΚΕΝΑΚ.

 

 

MAILING LIST

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ECG EGERSIS group
Μελετητική Κατασκευαστική Εμπορική
Ελ. Βενιζέλου 337, Καλλιθέα
Αθήνα Ελλάδα Τ.Κ 17237
Τ: 2107770062 F: 2107770072
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. web: http://www.egersis.gr

Scroll to Top