Παρασκευή, Μάιος 29, 2020

ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Η Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης βασίζεται στον υπολογισμό της κατανάλωσης της πρωτογενούς ενέργειας λαμβάνοντας υπόψη τα κλιματικά δεδομένα των τεσσάρων κλιματικών ζωνών, στις οποίες διαιρείται πλέον η Ελληνική Επικράτεια και στην ταυτόχρονη απαίτηση κάλυψης ελάχιστων προδιαγραφών και ποσοτικής σύγκρισης του κτιρίου με το Κτίριο Αναφοράς. Δηλαδή κάθε κτίριο θα πρέπει:

(Α) Να τηρεί τις ελάχιστες προδιαγραφές που περιλαμβάνουν:

  • Το σχεδιασμό του κτιρίου όπου λαμβάνονται υπόψη παράμετροι όπως η κατάλληλη χωροθέτηση και ο προσανατολισμός, η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η χωροθέτηση των ανοιγμάτων και η ενσωμάτωση τουλάχιστον ενός Παθητικού Ηλιακού Συστήματος, η ένταξη τεχνικών φυσικού αερισμού κ.α.
  • Το κτιριακό κέλυφος όπου λαμβάνονται υπόψη τα θερμικά χαρακτηριστικά των δομικών στοιχείων του κτιριακού κελύφους.
  • Τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις

(Β) Να συγκριθεί με το Κτίριο Αναφοράς, το οποίο νοείται ως κτίριο με τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά, θέση, προσανατολισμό, χρήση και χαρακτηριστικά λειτουργίας με το εξεταζόμενο κτίριο, το οποίο όμως διαθέτει συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Συμπέρασμα:

Κάθε κτίριο θα πρέπει:

  • Να πληρεί τις ελάχιστες προδιαγραφές και
  • Είτε η συνολική κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας του υπό μελέτη κτιρίου να είναι μικρότερη ή ίση με την συνολική κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας του κτιρίου αναφοράς, είτε να πληρούνται οι προδιαγραφές του κτιρίου αναφοράς στο σύνολό τους

MAILING LIST

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ECG EGERSIS group
Μελετητική Κατασκευαστική Εμπορική
Ελ. Βενιζέλου 337, Καλλιθέα
Αθήνα Ελλάδα Τ.Κ 17237
Τ: 2107770062 F: 2107770072
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. web: http://www.egersis.gr

Scroll to Top